NT
Eastern Whip-poor-will Antrostomus vociferus



Family: Caprimulgidae (Nightjars)

Authority: (Wilson, 1812)

Red List Category

Criteria: A2ac+3c+4ac

Click here for more information about the Red List categories and criteria

Justification of Red List category
This species is estimated to be undergoing a moderately rapid population decline. Therefore, it is considered to be Near Threatened.

Population size: 1800000

Population trend: Decreasing

Extent of occurrence (breeding/resident): 5,180,000 km2

Country endemic: No

Attributes
Realm - Nearctic
Realm - Neotropical
IUCN Ecosystem -- Terrestrial biome
USFWS - Bird of Conservation Concern

Recommended citation
BirdLife International (2018) Species factsheet: Antrostomus vociferus. Downloaded from http://www.birdlife.org on 12/12/2018. Recommended citation for factsheets for more than one species: BirdLife International (2018) IUCN Red List for birds. Downloaded from http://www.birdlife.org on 12/12/2018.